Back Up Next
Τυραννόσαυρος

Tyrannosaur.
Βρετανία, 2011. Σκηνοθεσία-σενάριο: Πάντι Κονσίντιν. Ηθοποιοί: Πίτερ Μάλαν, Ολίβια Κόλμαν, Εντι Μάρσαν. 93'

Ο Πίτερ Μούλαν, μας δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία ενός βαθιά οργισμένου για την ζωή, μεσήλικα, βγαλμένη κατευθείαν από τους άγριους δρόμους κάποιας Ιρλανδικής κωμόπολης.

Ο Κονσίντιν έφτιαξε ένα συγκλονιστικό φιλμ, στην παράδοση του νατουραλιστικού, βρετανικού κινηματογράφου.

Ο Τζόζεφ, ένας μέθυσος, οξύθυμος, αθυρόστομος τύπος, που δεν το έχει σε τίποτα να ξεσπάσει σε οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά του όταν έχει τα νεύρα του, συναντά μια μέρα τη Χάνα, η οποία δουλεύει ως εθελόντρια σε ένα κατάστημα που ανήκει σε γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση. Η γνωριμία τους αποτελεί για εκείνον μια ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο από την χωρίς νόημα καθημερινότητά του. Ωστόσο, για τη Χάνα η όλη κατάσταση είναι σαφώς πιο περίπλοκη, καθώς, πίσω από το ζεστό, συγκαταβατικό της βλέμμα, κρύβεται ένα αποτρόπαιο μυστικό...

Στον "ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟ" ο Πίτερ Μούλαν, μας δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία ενός βαθιά οργισμένου για την ζωή, μεσήλικα, βγαλμένη κατευθείαν από τους άγριους δρόμους κάποιας Ιρλανδικής κωμόπολης. Σε μια τυχαία συνάντησή του με μια παντρεμένη γυναίκα - η οποία συστηματικά υπόκειται σε βιασμό και κακοποίηση από τον σύζυγο της - νοιώθει "ανομολόγητη" έλξη γι' αυτήν. Κάτι "ανοίγει" στην ζωή του που τον οδηγεί σ' ένα διαφορετικό δρόμο. Πολλές φορές, όμως, τα πράγματα δεν θα είναι όπως φαίνονται!

Δυνατό, με μια σκοτεινή, αποχρωματισμένη, μουντή φωτογραφία, αυτή η ελεγεία πάνω στον πόνο μιας οργισμένης (όχι νεανικότητας όπως έχουμε συνηθίσει) αλλά μέσης ηλικίας, μας συγκλόνισε με την αίσθηση που αφήνουν οι χαρακτήρες της, στο φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πιστεύουμε βαθιά, πως είναι μια από τις καλύτερες ερμηνευτικές εφαρμογές της δραματουργικής εξέλιξης σεναρίου, φέτος!

«Η παράτολμη ερμηνεία του Πίτερ Μάλαν στο ρόλο του Τζόζεφ κρύβει μέσα της μια ορμητικότητα που κόβει την ανάσα»

-- THE HOLLYWOOD REPORTER

«Ένα σκληρό, οδυνηρό δράμα χαρακτήρων, διανθισμένο με στιγμές κυνικού χιούμορ και συμπόνιας, που δεν σταματά ούτε λεπτό να αποπνέει μια έντονη αίσθηση εξιλέωσης»

-- SCREEN INTERNATIONAL

«Ο Μάλαν και ο Μάρσαν είναι αναμενόμενα εξαιρετικοί στους ρόλους τους, όμως η Κόλμαν είναι εκείνη που με τη βαθιά συγκινητική της ερμηνεία αποτελεί την ψυχή της ταινίας»

-- TIME OUT NEW YORK

Back Home Up Next