Back Up Next
Μαζί σου κι ας Πεθάνω

The Little Death

Αυστραλία, 2014, Εγχρωμο
Σκηνοθεσία: Τζος Λόσον
Πρωταγωνιστούν: Τζος Λόσον, Μπογιάνα Νοβάκοβιτς, Αλαν Ντιουκς, Λίσα ΜακΚιουν, Κέιτ Μαλβέινι, Ντέιμον Χέριμαν, Κέιτ Μποξ, Πάτρικ Μπράμολ, Εριν Τζέιμς, Τι Τζέι Πάουερ, Κιμ Γκίνγκελ, Διάρκεια: 96 λεπτά

Οι πολλαπλές όψεις της ερωτικής επιθυμίας αποκαλύπτουν έναν περίπλοκα ένοχο, απολαυστικό και ηθικά γκρίζο κόσμο σε μια στιλάτη και έξυπνα γραμμένη κωμωδία για το σεξ που θα σας κάνει να ξεχάσετε όσα μας χωρίζουν και θα γελάσετε με την καρδιά σας με όσα μας ενώνουν. Επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ SXSW, Τορόντο και Θεσσαλονίκης

Ενας άντρας προσπαθεί να ικανοποιήσει τη γυναίκα του παίζοντας το ρόλο του βιαστή της. Κάποιος άλλος καταφέρνει να επιβληθεί στην dominatrix γυναίκα του μόνο όταν αυτή κοιμάται. Μια γυναίκα ερεθίζεται όταν βλέπει τον άντρα της να κλαίει. Ενα ζευγάρι δοκιμάζει role-playing που ξεφεύγει από τα όρια. Μία τηλεφωνήτρια μπλέκει σε μία πορνοφαντασίωση που καταλήγει στην πιο τρυφερή ιστορία όλων. Πέντε διαφορετικές βινιέτες μίας σπονδυλωτής ταινίας που διαδραματίζεται στο σύγχρονο Σίδνεϊ αποκαλύπτουν πολλά παραπάνω από σεξουαλικές φαντασιώσεις και φετίχ: όπως όλα στο τέλος ενώνονται, έτσι και το σεξ μάς ενώνει.
Ο Αυστραλός ηθοποιός Τζος Λόσον γράφει και σκηνοθετεί για πρώτη φορά μία μαύρη κωμωδία που καταλήγει σε παραβολή της τρωτής ανθρώπινης φύσης. Η καρδιά επιθυμεί αυτό που επιθυμεί και το ίδιο και η σάρκα - όλα τα υπόλοιπα αποτελούν βιτρίνα για τις οικογένειές μας, τις παρέες μας και τις καλοβαλμένες γειτονιές των προαστιακών συνοικιών μας.
Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στο «la petite mort», τον ευφημισμό που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι για να περιγράψουν τον σεξουαλικό οργασμό. Ομως ο Λόσον, χωρίς να αποστρέφει πουριτανικά το βλέμμα από το κυρίως θέμα του, δημιουργεί ένα πανέξυπνο και κατάμαυρα αστείο σύμπαν που καυτηριάζει πολλά περισσότερα από τα σαρκικά μας ερεθίσματα.
Πολυεπίπεδη, διασκεδαστική κομεντί - ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε αυτές τις μέρες.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Πολ & Μαβ – ΤΖΟΣ ΛΟΣΟΝ & ΜΠΟΓΙΑΝΑ ΝΟΒΑΚΟΒΙΤΣ
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ:
Η σεξουαλική ικανοποίηση μέσω της ταπείνωσης και του πόνου
Ο Πολ και η Μαβ είναι ένα τυπικό ζευγάρι της μεσαίας τάξης, νέοι, ελκυστικοί και πετυχημένοι. Χαρούμενοι- μέχρι που η Μαβ αποκαλύπτει ότι θέλει περισσότερα. Έχει φαντασιώσεις ότι είναι το θύμα μια βίαιης εμπλοκής- ότι ένας ξένος την αναγκάζει να κάνουν σεξ. Αρχικά ο Πολ εκπλήσσεται και σοκάρεται, αλλά εκείνη επιμένει ότι μόνο με αυτόν θέλει να είναι, και εκείνον μόνο θέλει να εκλπηρώσει τη φαντασίωση της. Μετά από μια αποτυχημένη και ντροπιαστική προσπάθεια, ο Πολ θα ξεπεράσει τα όρια για να πιστέψει η Μαβ ότι είναι πράγματι θύμα σεξουαλικού εγκλήματος. Ακολουθεί φόβος, κίνδυνος και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.
Φιλ & Μορίν – ΑΛΑΝ ΝΤΙΟΥΚΣ & ΛΙΣΑ ΜΑΚΚΟΥΝ
ΥΠΝΟΦΙΛΙΑ:
Σεξουαλική διέγερση από την παρακολούθηση ενός ατόμου να κοιμάται
Ο Φιλ και η Μορίν έχουν προβλήματα στο γάμο τους. Ένα βράδυ η Μορίν παίρνει κατά λάθος τα υπνωτικά χάπια του Φιλ, και όσο κοιμάται, ο Φιλ ερωτεύεται ξανά τη γυναίκα που ήξερε κάποτε. Της μιλάει χωρίς να τον διακόπτει, φοράει ότι θέλει εκείνος, μπορεί να είναι μαζί της χωρίς εκνευρισμούς. Καθώς ο Φιλ εθίζεται στη νέα του γυναίκα, τα πράγματα φεύγουν από τον έλεγχο του. Η Μορίν ανακαλύπτει σημάδια εξωσυζυγικής σχέσης. Θα παραδεχτεί ο Φιλ την αλήθεια, ή είναι πιο έυκολο να παραδεχτεί μια ανύπαρκτη σχέση;
Ιβ & Νταν- ΚΕΪΤ ΜΑΛΒΑΝΙ & ΝΤΕΪΜΟΝ ΧΕΡΙΜΑΝ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ:
Σεξουαλική διέγερση από την προσποίηση κάποιου άλλου
Ο Νταν και η Ιβ παλεύουν να βρουν τη χαμένη φλόγα. Ένας θεραπευτής τους προτείνει το παιχνίδι ρόλων. Η Ιβ το βρίσκει συναρπαστικό και την εξιτάρει μέχρι που θα ξυπνήσει το alter ego του Νταν. Ξεκινάει μαθήματα υποκριτικής, το παίρνει πολύ πιο σοβαρά απ’ ότι θα έπρεπε, κινηματογραφεί τις προσωπικές τους στιγμές. Η Ιβ δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τον άντρα που ερωτεύτηκε κάποτε.
Ροουένα & Ρίτσαρντ – ΚΕΪΤ ΜΠΟΞ & ΠΑΤΡΙΚ ΜΠΡΑΜΑΛ
ΔΑΚΡΥΦΙΛΙΑ:
Σεξουαλική απόλαυση παρακολουθώντας κάποιον να κλαίει
Η Ρο και ο Ρίτσαρντ θέλουν τόσο απεγνωσμένα ένα παιδί που η ερωτική τους ζωή έχει μετατραπεί σε ανιαρή ρουτίνα. Όταν ο Ρίτσαρντ μάθει κάτι δυσάρεστο, προς έκπληξη της η Ρο θα διεγερθεί από τα δάκρυα του. Το σεξ αγγίζει νέα επίπεδα για εκείνη. Σύντομα θα παραφερθεί προσπαθώντας να συντηρήσει αυτά τα δάκρυα.
Μόνικα & Σαμ- ΕΡΙΝ ΤΖΕΪΜΣ & ΤΙ ΤΖΕΪ ΠΑΟΥΕΡ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΚΑΤΟΦΙΛΙΑ:
Σεξουαλική διέγερση μέσω πρόστυχων τηλεφωνημάτων μεταξύ αγνώστων
Η Μόνικα εργάζεται ως μεταφράστρια για κωφάλαλους σε τηλεφωνικό κέντρο. Ένα βράδυ, την καλεί ο Σαμ και ζητά να συνδεθεί με ερωτική γραμμή. Σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα το δεχόταν, αλλά φαίνεται καλός τύπος και δεν έχει δουλειά. Η αρχική ντροπή καταλήγει να γίνει μια πολύ άβολη κατάσταση. Τελικά η συζήτηση θα γίνει ζεστή και φιλική, θα ανοιχθούν και οι δύο στην οικειότητα που τους λείπει από την καθημερινότητα τους. Μπορεί να είναι η ξεκαρδιστική αρχή για κάτι πολύ όμορφο.
Στιβ – ΚΙΜ ΓΚΑΪΝΓΚΕΛ
Ο μυστηριώδης Στιβ ( ένας πρώην κατάδικος για σεξουαλικά εγκλήματα) είναι ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών των ιστοριών, που πρέπει βάσει νόμου να ενημερώσει τους γείτονες του για την καταδίκη του. Δε μπορεί ωστόσο να βρει την κατάλληλη στιγμή για να διακόψει αυτά τα ζευγάρια.
ΤΖΟΣ ΛΟΣΟΝ
ΣΕΝΑΡΙΟ/ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ο Τζος Λόσον είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Μπρίσμπεϊν. Αποφοίτησε από το Εθνικό Ινστιτούτο Δραματικών Τεχνών του Σίδνεϊ και εργάστηκε εκτενώς ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Το The Little Death είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας. Έγραψε και σκηνοθέτησε τη μεγάλου μήκους Μαζί σου κι ας πεθάνω, και τη μικρού μήκους,AFTER THE CREDITS, (2010) που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Κωμικής Ταινίας Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ του Λος Άντζελες. Ήταν υποψήφιος για Βραβείο Σεναρίου για την ίδια ταινία στα Βραβεία AWGIE.
Πρόσφατα ολοκλήρωσε το σενάριο για έξι σκετσάκια για τη σειρά THE ELEGANT GENTLEMAN’S GUIDE TO KNIFEFIGHTING του ABC. Για την τηλεόραση επίσης έχει γράψει για τα TV BURP, TWENTY FOUR SEVEN και MY NEW BEST FRIENDενώ παρουσίασε το WIPEOUT.
Ο Τζος απέσπασε Βραβείο Σεναρίου από την Naked Theatre Company το 2005 για το έργο του SHAKESPEARLIALISM.
Απέσπασε επίσης Βραβείο Καλύτερου Κωμικού Σεναρίου στο θεατρικό διαγωνισμό Short and Sweet το 2006 με το THE 11'O' CLOCK . Το SHAKESPEARIALISM έγινε αργότερα ραδιοφωνική παραγωγή από το ABC. Τα έργα αυτά βοήθησαν το Τζος να φτάσει στη λίστα για τα Βραβεία Phillip Parsons του θεάτρου Μπελβουάρ στο Σίδνεϊ.
Ο Τζος είναι επίσης ηθοποιός και πρωταγωνιστεί στη σειρά HOUSE OF LIES. Το 2008, υπέγραψε συμφωνία με τη Fox Network , η οποία του εξασφάλισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο αμερικανικό ριμέικ της καλτ βρετανικής σειράς SPACED. Ακολούθησε το ROMANTICALLY CHALLENGED, που προβλήθηκε στο ABC το 2010.

Back Home Up Next